A sötétítő függöny funkcionális szerepén – az árnyékoláson – túl, dekorációs szerepet is betölt. Éppen ezért kiemelt jelentőséggel bír az enteriőrbe illő, megfelelő anyag kiválasztása.


Fontos, hogy a sötétítő függöny anyaga minden esetben összeilleszthető legyen a fényáteresztő függöny anyagával, stílusával, valamint színtónusával.
Ha igazán harmonikus hatást szeretnénk elérni, figyelembe kell vennünk az adott helyiségben lévő teljes enteriőr stílusát, a további lakástextíliák esztétikai tulajdonságait, mint a bútorszövetek, a helyiségben megjelenő díszpárnák anyaga és színe, továbbá figyelnünk kell a többi, megjelenő dekorációs elemre is, mint a szőnyeg és a tapéta.
 
A hagyományos, különböző behúzással ellátott sötétítő függönyökön túl, ma már a modernebb enteriőrökbe jó megoldást nyújt az ugyancsak sötétítőanyagból készülő római roló vagy más néven raff-roló valamint a lapfüggöny, amelyek manapság igen kedvelt árnyékolási formák.
 
Amennyiben fényáteresztő függönyünk esetében inkább a funkcionalitásra törekedtünk, úgy a sötétítő függöny kiválasztásakor bátrabban lehet akár az anyagtípuson és színeken túl a mintázatok között is válogatni. Ezt a három tulajdonságot egyesítve hatalmas kínálat áll rendelkezésre a sötétítő függönyök tekintetében, amely sokszor komoly kihívás elé állítja az ügyfeleket.
 
Vegye igénybe hozzáértő munkatársaink tapasztalatát, és segítünk a megfelelő döntés meghozatalában!

Helyszíni felmérést szeretnék kérni! Kapcsolat

LEGFONTOSABB FÜGGÖNY MÁRKÁINK

Alhambra Backhausen Casadeco Casamance CaSelio Christian Fischbacher Delius equipo drt Eijffinger englisch dekor Harlequin JAB Kobe Kravet prestigious textiles Zimmer & Rohde

Bemutatótermünk udvarában díjmentesen parkolhatnak Ügyfeleink!
Látogasson el 300m2-es bemutatótermünkbe és tekintse meg személyesen is kínálatunkat!